facebook

Pedagógusnap, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Taksony díjátadója /video/

“Was der Lehrer ist, ist wichtiger als das, was er lehrt. 

A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít.”

 

Karl Augustus Menninger idézetével köszöntötte Bálint Gyöngyi a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az óvoda és az iskola dolgozóit Pedagógusnap alkalmából.

Ezen a napon a fenntartó Német Nemzetiségi Önkormányzat és a két intézmény dolgozói a régóta pályán lévő közalkalmazottakat ünnepli, és azokat a pedagógusokat, akik érdemesek a “Pädagogen für die Zukunft der Ungarndeutschen” díjra.

A magyarországi németek jövőjéért az a pedagógus tesz, aki fontosnak tartja a magyarországi németek hagyományait, kultúráját, értékrendjét, segíti az identitástudat megerősítését. Részt vesz a nemzetiségi rendezvényeken, megismeri a sváb zene és tánc hagyományait, a svábság történelmét, a svábságot ért igazságtalanságokat. Továbbadja tanítványainak a számára rendelkezésre álló  ismereteket. Példát mutat tanítványai előtt azzal is, hogy az intézmények ünnepségein népviseletben jelenik meg. 

“Pädagogen für die Zukunft der Ungarndeutschen” díjat ebben az évben Oláh Zsoltné, Áncsánné Hegedűs Andrea és Hontváriné Haraszti Katalin kapta meg. 

Szívből gratulálunk!