facebook

Táblaavatás Soroksáron és Dunaharasztin

2019. április 6-ára a taksonyi Német Nemzetiségi Önkormányzat meghívást kapott Soroksár és Dunaharaszti német önkormányzataitól, hogy együtt ünnepelhessük az Ulm városában közösen elhelyezett tábla másának felavatását. Nagy örömmel vettünk részt a két település ünnepségén, csodálatos műsorokat láthattunk. A német önkormányzatok elnökei szívből szóltak a német nemzetiség múltjáról, az összefogásról, a nemzetiségi értékeink csodálatos történeteiről.

Míg egyik szemünk nevetett, a másik sírt, hiszen Taksony települése nem csatlakozott harmadikként ehhez a szép ünnepsorozathoz. Itt ugyanis a polgármester döntésének következtében idejekorán, már 2013-ban a Soroksárral és Dunaharasztival kötött egyességet figyelmen kívül hagyva az ulmi táblához hasonlót avatott fel.

A települési önkormányzat diplomáciai „baklövése” ellenére a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai képviselték a közös értékeket (összefogás, közösségi érzés, tisztelet és őszinteség) ezen a szép ünnepségen, melynek egyik legfontosabb eszköze a hagyományaink megőrzése, átadása gyermekeinknek.